EU-valrörelsen har börjat

Mellan 23-24 april genomförde vi de första debatterna för denna valrörelse. Dessa ägde rum på Bergska skolan i Finspång, och Ung Vänster Östergötland deltog i total fyra debatter. Elin Melander och Fredrik Andersson var våra representanter och de gjorde båda mycket bra ifrån sig.

Särskilt lyfte vi fram demokratifrågorna som avgörande för vårt ställningstagande mot EU. Det är inte rimligt att en icke folkvald kommission har ensamrätt att lägga lagförslag, och som dessutom gör det utifrån grundlagsfäst högerpolitik. Vi lyfte även fram EU-domstolens politiska makt i samband med Laval-domen, och kritiserade generellt det demokratiförakt som finns i EU-systemet. Se bara på hur de agerar för att försöka tvinga igenom Lissabonfördraget!

finspang_debatt

elin_finspang

Våra representanter sitter till höger på bilderna: Fredrik Andersson på den översta bilden, och Elin Melander på den understa.

eubild2

Om Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Publicerat på 01 maj 2009, i Demokrati, EU. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: