Lönesänkningar ingen lösning

Fredrik Andersson, ordförande Ung Vänster Östergötland, har skrivit en replik på en debattartikel av Hans Westerberg i Corren 13/8:

”En lönediskriminerande politik gentemot ungdomar och andra utsatta grupper, där man tvingas konkurrera med sin lön i stället för med sin kompetens, vore förödande för hela löntagarkollektivet. Det riskerar att leda till lönedumpning. Orsaken till den höga arbetslösheten hos dessa grupper är istället en havererad arbetsmarknadspolitik. Jobbskapande åtgärder är sällsynta, och de som marknadsförs som sådana – till exempel sänkta arbetsgivaravgifter – är ineffektiva relativt att anställa direkt i offentlig sektor.”

Läs hela!

Ung Vänster får för övrigt gott eldunderstöd från en Asterios Nastradinis som även han skrivit en replik i dagens Corren. Läs!

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 17 augusti 2009, in Debattartikel. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: