Kampanj: Ge oss jobb, Reinfeldt!

Arbetslösheten bland ungdomar är absurt hög och regeringen gör mycket lite för att åtgärda problemet. Nu lanserar Ung Vänster en landsomfattande kampanj, för att rikta laserstrålen på regeringens passivitet och för att kräva aktiva åtgärder.

Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster, kommenterar den höga ungdomsarbetslösheten såhär:

– Om arbetslöshetsbekämpning överhuvudtaget kommer på tal hos högern är det för att få en chans att påstå att ungdomar är jättelata, att vi har för stark anställningstrygghet eller för höga löner. De låtsas inte om att det största problemet för ungdomar är att vi har väldigt svårt att få ett fast jobb, eller att det redan idag är ganska låg ingångslön i flera branscher. Istället försöker man använda oss ungdomar för att slå mot lönerna och tryggheten på arbetsmarknaden.

Även Ung Vänster Östergötland kommer förstås att arbeta hårt med kampanjen, för att sprida dess budskap så mycket som möjligt i distriktet. Vi kommer att besöka skolor och stadsdelar för att dela ut kampanjmaterial och diskutera politik. Så håll utkik efter oss, och kontakta oss gärna om du vill vara en aktiv del i kampanjarbetet!

Besök Ung Vänsters kampanjhemsida här!

Annonser

Om Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Publicerat på 25 augusti 2009, i Arbetsmarknad, Information. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: