Var med och rädda våra bibliotek

Linköping har länge varit en av de städer som varit sämst i Sverige med avseende på antal biblioteksanställda per invånare. Den borgerliga kommunstyrelsens plan för att ”åtgärda” detta problem innefattar långtgående nedskärningar i biblioteksverksamheten, i bland annat personal och mediainköp, och privatiseringar av samtliga biblioteksfilialer genom försäljningar av s.k. ”driftsrätter”.

För oss är det en självklarhet med starka offentligt finansierade bibliotek. Utifrån våran tro på demokrati, folkbildning och rättvisa kommer en samling mot borgerlighetens behandling av biblioteksfrågan att hållas. Vi som inte vill se att tillgången till litteratur blir en klassfråga bör stå enade torsdag den 17:e december kl. 17.00 utanför Linköpings Stadsbibliotek!

Manifestationen anordnas av samtliga rödgröna ungdomsförbund, dvs. Ung Vänster, SSU och Grön Ungdom som kommer visa upp en enad front mot borgerlighetens försämringar. Men alla som tycker att det är absurt med privatiseringar av bibliotek eller tycker det är fel med såpass långtgående nedskärningar är självfallet välkommna att delta i manifestationen!

Hoppas ni kommer och visar ert stöd, ta gärna med er fler kamrater.

“Now, when I read constantly about the way in which library funds are being cut and cut, I can only think that the door is closing and that American society has found one more way to destroy itself.”
– Isaac Asimov

Tommie Petersson

Ung Vänster Linköping
Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 14 december 2009, in Aktivitet, Manifestation. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: