Andersson porträtterad i Extra Östergötland

I dagens Extra Östergötland intervjuas Ung Vänster Östergötlands distriktsordförande Fredrik Andersson. Artikeln finns inte publicerad på Internet.

Andersson uttalar sig om flera av Ung Vänsters viktigaste sakfrågor, och han lyfter särskilt fram de fyra prioriterade valfrågorna: arbete, utbildning, bostadspolitik och integritet.

– Det är brist på bostäder i hälften av landets kommuner och då finns det ingen annan lösning än att börja bygga. Vi vill se statliga investeringsstöd så att man kan bygga många hyresrätter som unga har råd att bo i, säger han bland annat.

Vidare nämns de övervakningslagar som har instiftats i rask takt de senaste åren. Ung Vänster vill riva upp lagar som FRA-lagen och IPRED. Fredrik Andersson lyfter också fram digitala bibliotek som en lösning på fildelningsfrågan, så att nedladdning tillåts samtidigt som man satsar på kulturarbetare genom ett liknande ersättningssystem som finns gentemot författare i de ”vanliga” biblioteken:

– De lagarna [FRA och IPRED] har kommit till under något påhittat terrorhot och för att film- och musikindustrin vill stoppa fildelningen. Jag tror att det [digitala biblioteket] skulle kosta mindre än hela den här övervakningsapparaten som lagen innebär.

I övrigt vill Ung Vänster bland annat göra det dyrare att anställa på osäkra villkor. Vi vill införa högre arbetsgivaravgifter för de företag som använder sig av otrygga anställningsformer. Den fasta anställnigen borde bli norm på arbetsmarknaden igen.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 10 juni 2010, in Media. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: