Sverige ut ur Afghanistan!

Det är ingen hemlighet att flera av de borgerliga partier som utgör högerregeringen aktivt arbetar för ett svenskt medlemskap i den aggressiva amerikanskledda militära anfallskoalitionen NATO. Folkpartiet har till och med frågan om NATO-medlemskap som en av sina absolut mest topprioriterade valfrågor i år.

Sakta men säkert försöker den borgerliga regeringen att öka den svenska krigsmaktens inblandning i det av USA inledda och enligt internationell lag olagliga anfallet mot Afghanistan. De svenska stridande förbandens inblandning i den oetiska och olagliga konflikten trappas upp med direktiv om att de får befogenhet att anfalla och mörda efter eget bevåg.

Men som vanligt är det arbetarklassen som får betala notan när överklassen ger sig ut på sina rovkapitalistiska korståg. Svenska folket får betala för de kulor och granater som med stor sannolikhet kan komma att döda oskyldiga civila afghaner. Det är inte heller talibanerna eller de av USA kallade ”islamistiska terroristerna” som lider värst av stridigheterna, utan det är den stora massan av fattiga civila i Afghanistan som får betala det högsta priset för de rika ländernas imperialistiska krigslystnad.

Ung Vänster kräver ett omedelbart slut på svenska krigsmaktens inblandning i USA:s imperialistiska krig! Gör det du kan för att förhindra Sveriges inblandning i USA-ledda orättfärdiga stridigheter och rösta på Vänsterpartiet den 19:e september!

Tommie Petersson
Vice ordförande,
Ung Vänster Östergötland

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 12 augusti 2010, in Debattartikel, Internationellt. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: