Bygg bort bostadsbristen i Linköping

Pressmeddelande som gått ut till media i dagarna:

Lagom till skolstarten för Linköpings universitetsstudenter har Ung Vänster Östergötland granskat tillgången på billiga lägenheter i Linköping. Resultatet är bekymrande. Vid 17-tiden onsdagen den 18:e augusti fanns 15 lediga lägenheter eller korridorsrum registrerade på Studentbostäders hemsida. Den genomsnittliga köpoängen på dessa lägenheter är 1 556 poäng och i snitt så står 108 personer i kö på varje lägenhet:

– Visst, många ställer sig i kö på flera lägenheter samtidigt, men det råder inget som helst tvivel om att det råder stor brist på bostäder i Linköping, säger Fredrik Andersson, ordförande för Ung Vänster i Östergötland.

På Stångåstadens hemsida finns bara 7 lediga ettor registrerade.

– Tillgången på billiga hyresrätter är nödvändig för att ungdomar ska kunna flytta hemifrån, eftersom enrummare många gånger är det enda man har råd med i det skeendet av livet, säger Andersson.

– Kommunledningen borde ta sig en ordentlig funderare på hur detta påverkar människor som funderar på att flytta till Linköping, avslutar Fredrik Andersson.

Kontakt:
Fredrik Andersson
fredrik.andersson@ungvanster.se
070-6475983

Även publicerat här.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 20 augusti 2010, in Bostadspolitik, Pressmeddelande. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Bostadspolitiken känns alltför avgränsad. Det handlar inte bara om det ska byggas hyresrätter eller bostadsrätter. Bostadsrätter medför fler problem än de som man normalt talar om. Att bo i bostadsrätt ger oftast inte mer inflytande (utom för styrelsen) än för dem som bor i hyresrätt. Boendemiljön måste förbättras, och inte minst för dem som bor i bostadsrätt (se: Bostadsmyndighet, valfråga 2010; http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=4009).

    Tanken med ägarlägenheter var god men det är med besvikelse jag kan konstatera att ägarlägenheterna inte innebär någon förbättring utan snarare bara spär på problemen.

    Idag brister regelverken på ett sätt som gör det fullt möjligt för varje styrelse i en bostadsrättsförening att dölja i princip vad de vill för medlemmarna. Det finns som regel ingen insyn och inget inflytande för den som bor i bostadsrätt, trots att man är både medlem och delägare i föreningen. Hur rimligt är detta?

    Lagar måste förändras så att bostadsrättshavare får något att säga till om i stället för den oligarki som råder i föreningarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: