Feministiskt aktivitet

 

Lördagen den 12 februari anordnade Ung Vänster feministisk aktivitet på Elsas hus i Linköping . Tjejerna som kom fick ett grymt pass i feministiskt självförsvar av självförsvarsinstruktören från distriktsstyrelsen i Ung Vänster Storstockholm, Johanna Garnbom tillsammans med Linköpings egna blivande instruktör. Killarna bjöds på en föreläsning och diskussion om ”Killar och feminism” av Olle Lundberg från Ung Vänsters förbundsstyrelse. Det var ett tjogotal personer som deltog vilket var väldigt roligt!

Efter de båda aktiviteterna fick de som ville stanna kvar i cafeterian med oss I Ung Vänster och fika och diskutera . Vi fick ut material angående vår nya kampanj ”Inga fler ursäkter!” och lyckades eventuellt värva nya, intresserade medlemmar

I Ung Vänsters nya kampanj ”Inga fler ursäkter!” ingår band annat ett krav på att feministiskt självförsvar ska finnas i skolan för alla tjejer. Självförsvaret går ut på att lära tjejer att sätta värde på själv själva, att man är värd att försvara. Genom självförsvar kan man känna sig tryggare och slippa behöva göra sig mindre än vad man är.

Vill du ha ett pass i feministiskt självförsvar alternativt ”Killar och feminism” på din skola? Prata med din lärare eller rektor hör sen av dig till oss på ostergotland@ungvanster.se så ordnar vi resten.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 19 februari 2011, in Feminism. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: