Internationella kvinnodagen i Linköping

För att fira internationella kvinnodagen anordnade Ung Vänster tillsammans med Vänsterpartiet och Vänsterns Studentförbund musikcafé på Elsas Hus. Alla som ville fick komma, och för tjejer fanns även möjligheten att göra ett framträdande på scenen.

Tjejjouren Beata var där och pratade om sin verksamhet och informerade om pågående projekt. De hade även bokbord så att de som hade frågor kunde ställa dem.

Tove Kättström från Linköpingklubbens styrelse höll ett tal om kvinnor och om feminism, som påminde oss om varför vi egentligen firar den här dagen.

Till störst del upptogs dock scenen av Cecilia Linds Systrar, Ung Vänster Linköpings husband. De spelade och sjöng en del covers, men även en del egna och omgjorda versioner av välkända låtar som t.ex. ”I natt jag drömde”.

Tidigare under dagen hade dessutom några kamrater från Linköping gått ut på stan för att dela ut flygblad, sjunga, och bjuda alla kvinnor på gratis kaffe.

 

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 10 mars 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: