Ung Vänster Norrköping uppmärksammas

Efter manifestationen i Norrköping den 8:e mars, där bland annat Ung Vänster deltog, uppmärksammas klubben i Norrköpings Tidningar. Man kräver fler satsningar på kvinnor:

– Satsa på fler kuratorer i skolan, satsa på kvinno- och tjejmottagningar. Våld är inte bara fysiska slag utan även psykisk misshandel. Att kallas hora gör att ens självkänsla sjunker. Det måste vi kämpa emot, säger Fanny Rosberg, ordförande i Ung Vänster i Norrköping till NT.

Man tar även upp förbundets krav på ett införande av feministiskt självförsvar i skolan:

– Det handlar inte om slag och sparkar utan det är för att peppa tjejer att våga vara sig själva. Vi pratar med tjejer i grupper och fokuserar på att bli stark som tjej. Att stärka deras självkänsla och få dem att må bra mentalt, säger Deniz Tütüncu, som är styrelseledamot i Ung Vänster Norrköping.

Talade på manifestationen, som drog dryga 50-talet personer, gjorde även Ung Vänster Norrköpings Mirna Pozo Bahto. Hon tar upp problemet med den ökade ohälsan bland tjejer i Sverige:

– Debatten måste fram på dagordningen igen. Stress och depression breder ut sig. Många kvinnor och tjejer går omkring med låg självkänsla. Du ska inte behöva förändra dig själv utan du är värd något. Det är ett viktigt budskap till alla kvinnor, säger Mirna.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 18 mars 2011, in Aktivitet, Feminism. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: