Stoppa tvångsavvisningarna till Irak!

Människor skickas tillbaka till platser som inte är säkra för dem. Människor skickas tillbaka till platser där de riskerar tortyr och förföljelse. Tvångsavvisningarna till Irak fortsätter och de måste stoppas!

Tvångsavvisningarna från Sverige till Irak tog i år sin början den 19 januari. FN:s flyktingorgan UNHCR, Europarådet, Amnesty, Röda Korset, Ingen Människa är Illegal samt andra tunga internationella aktörer, som anser att detta strider mot mänskliga rättigheter och internationella konventioner, har sagt ifrån. Trots det så fortsätter tvångsavvisningarna.

Natten mellan tisdag 8/3 och onsdag 9/3 transporterades ytterligare människor från förvaret i Märsta utanför Stockholm. Enligt Ingen Människa är Illegal rör det sig om bland annat en barnfamilj, två ensamkommande flyktingbarn utan socialt nätverk i Irak samt ett flertal människor från religiösa och politiska minoriteter, som på grund av sin religion eller politiska åsikt är extra utsatta i landet och riskerar fara för sina liv genom att skickas dit.

Detta är inte värdigt ett land som Sverige. Trots massiva protester från folket, från människorättsorganisationer och från FN fortsätter tvångsavvisningarna.

Regeringen måste ta sitt ansvar och agera mot de inhumana tvångsavvisningarna. Regeringen måste lyssna på FN, på människorättsorganisationer, på folket och på omvärlden. Ung Vänster Östergötland kräver ett stopp på tvångsavvisningarna nu!

Ung Vänster Östergötland

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 22 mars 2011, in Uttalande. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: