Första Maj i Linköping

Årets första maj, arbetarnas och arbetarrörelsens dag, dagen då vi hyllar kampen för det jämlika samhället fritt från förtryck, vår dag, är förbi för den här gången.

I Linköping anordnades traditionsenligt ett demonstrationståg som via bland annat Stora Torget gick från Konsert & Kongress till Trädgårdsföreningen.
Vädret var aningen blåsigt och kallt, med en sol som bara tittade fram vid enstaka tillfällen, och med moln som hängde oroväckande över allas huvuden. Detta var dock inget som släckte glöden hos de drygt 150 demonstranterna, som lät slagorden ljuda högt och väl på stadens gator.

Väl framme i Trädgårdsföreningen bjöds det både på tal och sång. Jan Hammarlund var inbjuden, och han spelade och sjöng väldigt fint. Det gjorde, som vanligt, även vårt husband Cecilia Linds systrar. Talade från Ung Vänster gjorde inga mindre än vår egen distriktsordförande Anna Jakšić och vår fadder från förbundsstyrelsen Olle Lundberg, som båda gjorde ett strålande jobb! Även Vänsterpartiet och VSF hade talare på plats, varav en var Hans Linde som bland annat är riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

Dagen avslutades officiellt med att vi alla, ackompanjerade av Jan Hammarlunds gitarr och sång, stämde upp i några verser ur Internationalen.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 05 maj 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: