Allt stöd och solidaritet till kamraterna i Norge

Det är väldigt svårt och mycket att ta in. Det som var en tidig sommarkväll en fredag i juli blev helt plötsligt den värsta mardrömmen i norsk historia sen andra världskriget. En bomb exploderade in till regeringsbyggnaden och inte långt där efter fick jag höra att en man utklädd till polis hade börja skjuta vilt på ön Utöya där AUF, (Norska SSU) hade sommarläger. Barn och ungdomar som hade samlas för att delta i debatter, workshops, träffa kamrater, bada och annat som hör ett sommarläger till fick springa för livet ut i skogen för att gömma sig. En del försökte ta skydd i vattnet.

På samma gång som experter på terrorism spekulerade om attackerna i Norge kunde ha några kopplingar till islamistisk terrorism greps den norska polisen en norsk man med högerextrem bakgrund. Detta borde vara en väckarklocka i den politiska debatten där islam och muslimer följdriktigt målas ut som något hotfullt – då det verkliga problemet kommer i skymundan.

Över 80 barn och ungdomars drömmar om att förändra samhället tog slut den där fredagen i juli. Ung Vänster Östergötland tänker på våra kamrater och deras anhöriga. Vill man visa sitt stöd och sin solidaritet kan man tända ett ljus i dessa städer:

Linköping, stora torget tisdag den 26 juli kl 17.00 anordnar SSU Östergötland en minnesstund

Norrköping, Hörsalsparken måndag den 25 juli kl 18.00

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 25 juli 2011, in Antirasism, Demokrati, Manifestation. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: