Stoppa vinstslöseriet i skolan

Inför hösten och skolstarten drar Ung Vänster igång en kampanj mot vinstslöseriet i skolan. I kampanjen ställer sig förbundet kritiskt till att skattepengar går till ökade vinster hos storföretag istället för bästa möjliga utbildning.

Ung Vänster kräver att skattemedlen används till att fler lärare och skolsköterskor anställs, att privatiseringarna av skolor stoppas och att varje skattekrona ska gå till välfärden.

– En majoritet av friskolorna drivs som aktiebolag, med det överordnade syftet att generera vinst till sina ägare. Tjuvarnas marknad måste stoppas. Istället för vinstutdelningar måste det till fler lärare i skolan, säger Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg.

Ung Vänster Östergötland kommer under hösten att finnas ute på skolor, fritidsgårdar och på gatorna med kampanjen. Bland annat kommer Ung Vänsters kampanjturné vara i länet den 30 Augusti, mer information om vilka aktiviteter som kommer ske kommer presenteras på hemsidan senare.

I samband med kampanjen genomförs också en extra satsning på att komma ut på skolor i början på terminen. Torsdagen den 25 augusti kl. 18.00 på Elsas hus i Linköping kommer det även att arrangeras en öppen föreläsning om hur man startar jämställdhets- och antirasistiska grupper på sin skola.

För mer information kontakta Jonas Hasselqvist på E-post Jonas.hasselqvist@ungvanster.se eller telefon 076 178 89 18

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 18 augusti 2011, in Aktivitet, Antirasism, Feminism, Pressmeddelande, Skolpolitik. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: