Kärleksparaden i Linköping

Under första helgen i september ägde Kärleksparaden rum i Linköping. Ung Vänster Östergötland deltog förstås  i demonstrationståget och hade en egen banderoll.

Klockan ett på lördagen var det avmarsch från Trädgårdsföreningen för att sedan gå genom stan och slutligen, ungefär en timme senare, anlända vid Lilla Torget.  Väl framme bjöds det på en hel del tal, bland annat från Hans Linde som även talade under första maj i Linköping i år, samt ett dansnummer framfört av elever från Anders Ljungstedts Gymnasium. Solen överraskade med att titta fram och stämningen bland alla som deltog var mycket god.

Kärleksparaden har anordnats sju år i rad av RFSL, Riksförbundet För Sexuellt Likaberättigande, och har syftet att slå ett slag för kärleken och för att den ska få vara obegränsad av normer.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 04 september 2011, in Aktivitet, HBT, Manifestation. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: