Ung Vänster Östergötlands helgkurs på Bona

Helgen den 22:e till 23:e oktober anordnade Ung Vänster Östergötland en kurs på Bona Folkhögskola. Under de här två dagarna hanns det med en hel del diskussioner, föredrag och allmänt trevligt umgänge. I socialism och feminism hölls två parallella föredrag, ett för mindre och ett för mer erfarna medlemmar, så att alla skulle känna att föredraget gav dem något. Utöver dessa hölls det även föreläsningar i islamofobi, den pågående ekonomiska krisen, vår kampanj ”Stoppa vinstslöseriet i skolan” och Ung Vänsters organisationsmodell. För några av föreläsarna var det deras debut i Ung Vänstersammanhang, vilket de klarade galant. Tjej-och killträffar hölls självklart också.

Hela helgen var dock inte bara föreläsningar, det fanns även gott om tid till att sitta och snacka, diskutera; ja helt enkelt bara umgås. Hungriga behövde deltagarna inte heller vara då det serverades mat tre gånger om dagen. Som avslutning på lördagen tittade vi på filmen ”Die Welle”, vilket uppskattades.

Efter nästan två dagars Ung Vänstrande fanns det bara en sak kvar att göra: städa. På söndagseftermiddagen sa vi hejdå till lokalerna och åkte hem, förhoppningsvis med mer kunskap och pepp än vad vi hade när vi kom dit.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 11 november 2011, in Aktivitet. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: