För mångfald – mot rasism! Antirasistisk manifestation i Linköping

Den nionde november samlades, uppskattningsvis, 150 personer i alla möjliga åldrar på borggården i Linköping för att under parollen ”För mångfald – mot rasism!” gå det traditionsenliga fackeltåget mot Stora Torget. Arrangörerna var vi i Ung Vänster Linköping tillsammans med Vänsterpartiet, Vänsterns Studentförbund, Socialdemokraterna, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund och Socialdemokratiska studentförbundet. Demonstrationens anordnades till minne för offren från kristallnatten som inträffade för 73 år sedan, dagen då våldet mot judarna trappades upp av nazisterna i Tyskland. På Stora Torget hölls apelmöte med fyra tal, varav två hållna av kamrater från Ung Vänster. Teman var bland annat, utöver heder till de mördade i nazityskland, kopplingen mellan ökade klassklyftor och främlingsfientlighet samt vikten av enighet mot rasism.

Manifestationen var lyckad och vi i Ung Vänster Linköping är nöjda med de slagkraftiga talen och den starka uppslutningen.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 13 november 2011, in Aktivitet, Antirasism. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: