Heldag med feministiskt självförsvar och killar och feminism i Motala

Torsdag den 24 november kommer representanter från Ung vänster Östergötland att besöka Bona folkhögskola i Motala för att prata om killar och feminism och hålla pass i feministiskt självförsvar för tjejer. På passet i killar och feminism kommer man att ta upp hur man som kille kan bidra till jämställdheten i sin vardag. På feministiskt självförsvar kommer tjejerna att få prata om att sätta värde på sig själv och utöva både fysiskt och psykiskt självförsvar.

– Feministiskt självförsvar är något som alla tjejer och kvinnor borde få prova på. Det handlar om att få veta att man är värd att försvara och hur man fysiskt försvarar sig vid till exempel ett våldtäktsförsök eller andra hotfulla situationer. Säger Pernilla Karlsson som utbildar sig till instruktör i feministiskt självförsvar.

Det kommer att hållas två pass i självförsvar och ett i killar och feminism under dagen och det är Bona folkhögskola som själva tagit initiativ till inbjudningen.

– Att vara kille och feminist är något som många höjer på ögonbrynen åt. Men egentligen är det inte så konstigt, vi har alla systrar, mammor och flickvänner som förtjänar samma möjligheter som oss till en bra lön, till makten i samhället och en rättvis fördelning av hushållsarbetet säger Jonas Hasselqvist som ska prata om killar och feminism.

Passen i Feministiskt självförsvar och killar och feminism är en del i en större satsning på framförallt självförsvaret som Ungvänster gör. Under veckorna 46 och 47 sker en riksomfattande satsning på feministiskt självförsvar där det hålls pass på över 50 platser runt om i landet.

För mer info kontakta Pernilla Karlsson, 076 10 70 675 linkoping@ungvanster.se

 

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 23 november 2011, in Aktivitet, Pressmeddelande. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: