Nyvald distriktsstyrelse i Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster Östergötland har i helgen haft distriktsårskonferens. På årskonferensen antogs en verksamhetsplan för Ung Vänster distriktet som fokuserar på att Ung Vänster Östergötland ska bredda sina samarbeten inom framförallt arbetarrörelsen, den feministiska rörelsen och den antirasistiska rörelsen. I Verksamhetsplanen fastställdes också att distriktet ska fortsätt att arbeta med att stärka sin organisation samt att prioritera ungdomars situation på arbetsmarknaden och frågan om rätt till en billig bra bostad. Under årskonferensen valdes också en distriktsstyrelsen och Anna Jaksic från Linköping fick fortsatt förtroende som distriktsordförande.

Vänstern står inför en av de största utmaningarna i modern tid. När borgarna med Anders Borg som styrman segla Sverige mot avgrunden måste vi göra allt vi kan för att vända skutan och åter börja tala om solidaritet, jämlikhet och rättvisa. Istället för moderaternas sköt-dig-själv-och-skit-i-andra politik pratar vi om vikten av att hålla i hopp. Vi ställer solidaritet och gemenskap mot marknadsfundamentalism och splittring. Säger Anna Jaksic omvald distriktsordförande för Ung Vänster Östergötland.

Den nya distriktsstyrelsen består av förutom ordförande Anna Jaksic också Pernilla Karlsson,Linköping (omval), Jan Novotny, Linköping (omval), Paulina Henrichsén Linköping (omval), Jonas Hasselqvis,t Linköping (nyval), Saga Janse, Norrköping (nyval) Angelika Höjdevall, Mjölby (nyval)

Det ska bli spännande att få sitta i distriktsstyrelsen i Östergötland igen efter några år på vift i andra delar av landet men nu ser jag fram emot att få arbeta med resten av styrelsen för att sätta antirasismen och kampen mot främlingsfientlighet främst. Att få ta fighten med alliansen om vilket samhälle vi vill ha och att få spöa Sverigedemokraterna i debatten. Säger Jonas Hasselqvist nyvald i distriktsstyrelsen.

För mer information kontakta Anna Jaksic på telefon 076-8997119

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 31 januari 2012, in Pressmeddelande. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: