Glädje, spontant jubel, dans och hopp under kärleksparaden

Den första september var det dags för den årliga Kärleksparaden i Linköping anordnad av RFSL Linköping.  Paradens centrala budskap är glädje och kärlek – att få älska och bli älskad av vem man vill utan att bli diskriminerad för det. HBT-personers rättigheter har tagit viktiga steg framåt genom politisk kamp. Men vi är inte färdiga än. I Sverige idag 2012 tvångssteriliseras fortfarande transpersoner, familjelagstiftningen utgår i stora delar från heterosexuella kärnfamiljer och det utvisas HBT-flyktningar till länder där de riskar att bli förföljda och i värsta fall dödade . Ung Vänster hade en egen sektion tillsammans med resten av vänster-familjen. Vi valde att lyfta frågan om tvångssterilisering och inseminering. För lesbiskt par som vill skaffa barn är möjligheterna att göra det olika beroende på vart i landet man bor. I Östergötland kostar inseminering för heterosexuella par totalt 300 kr. För lesbiska par kostar det 1500 kr per försök, lesbiska par har endast två försök. Schysst? Barn är ingen rättighet men det är orimligt att det ska skilja så mycket beroende på om du är heterosexuell eller om du är lesbisk. Vänsterpartiet har lagt en motion i landstinget för att ändra reglerna för insemination så att alla behandlas lika.

Image

 

Samma dag som själva paraden fick en debattartikel publicerad i angående inseminering i Östergötland. Vi påpekade även att det ska inte spela någon roll vem du blir kär i, vem du håller i handen på väg hem en fredag kväll, vem du hånglar med på den där festen eller vem du delar köksbord med. Kärlek är kärlek.

– Under paraden var det en väldigt god stämning, vår sektion bidrog mycket genom spontana jubel, dans och hopp. Extra kul var det att vi var fler än muf i år. Hehe säger Akiko Alstrand nybliven ordförande för Ung Vänster Linköping.

Image

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 18 september 2012, in Aktivitet, HBT. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: