Systrar på stan – det går bra nu

Ung Vänster Östergötland har äntligen kommit igång med systrar på stan! Under augusti pågick flera festivaler i Östergötland och vi i Ung Vänster var såklart på plats på kvällarna för att skapa trygghet bland tjejer och kvinnor.

I slutet av augusti pågick augustifesten i fyra dagar i Norrköping och vi var ute med systrar på stan varje kväll/natt. Vi fick mycket medieuppmärksamhet eftersom vi varit mycket duktiga på att skicka ut pressmeddelanden. Vi var med i radio, tv och flera tidningar. Reaktionerna hos allmänheten och tjejer var främst positiv. Ibland kunde det komma en dryg kommentar, men det hindrade oss inte ett dugg! I samband med augustifestivalen genomfördes ett pass i feministiskt självförsvar, vilket blev väldigt lyckat.

I augusti var det även festivalen Keep it loud i Linköping, och självklart var systrar på stan på plats för att sprida en trygg stämning. Även där var reaktionerna främst positiva och vi kände att vi behövdes.

Image

Det var första gången som Ung Vänster Östergötland genomförde Systrar på stan-nattvandringar. Det blev väldigt lycka. Vi kände att vi gjorde stor nytta och fick mycket uppmärksamhet i media. Vi kommer definitivt fortsätta med detta!

Mira Engström, Ung Vänster Östergötland

 

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 21 september 2012, in Aktivitet, Feminism. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: