Lyckat bokbord och öppet möte

Tisdagen den 25 oktober hade Ung Vänster Linköping bokbord på Folkungaskolan. Det var ett mycket lyckad bokbord och vi hade många intressanta diskussioner med eleverna på skolan. Vi pratade bland annat om regeringens nya gymnasiereform, yrkesprogrammen och om bostadsbristen.

– Många elever vi pratade med tyckte att det var konstigt att borgarna har tagit bort högskolebehörigheten för de som läser yrkesprogram då många som går yrkesprogrammen egentligen vill ha högskolebehörighet säger Pernilla Karlsson som var en av dem som var med och höll bokbordet.

På kvällen var det öppet möte då Jonas Hasselqvist från distriktsstyrelsen pratade om vad Ung Vänster är och den nya kampanjen ”Generation otrygg”. Det kom ett gäng som vi hade pratat med på Folkunga samma dag.

Image

– Vi har så mycket saker på gång i Linköpings klubben nu, det känns jättekul säger Nanna Nilsson Hallberg ny i klubbstyrelsen.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 27 september 2012, in Aktivitet, Skolpolitik. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: