Vänsterhelg med Ung Vänster Östergötland – succé

Den 20-21 oktober var det dags för den traditionella vänsterhelgen. I år höll vi till i Norrköpings lokal, vi var 23- 25 personer totalt under hela helgen, både nya, gamla folk från andra distrikt och sympatisörer – rekord!  Helgen var fylld av grymma föreläsningar från både folk från förbundsstyrelsen, folk utifrån som Greenpeace som pratade om kärnkraft och hur de bröt sig in på Forsmark, folk från distriktsstyrelsen och Djurensrätt. Vi hade en utåtriktad aktivitet där vi auktionerade ut välfärden, rättsväsendet och polis till underpriser för att provocerande. Kvällen följdes av pyssel, myshäng i soffor, gitarrspel och sång.

 

Här är några kommentarer om helgen:

 

Tobias Holmberg, Norrköping

– Vänsterhelgen ägde, förutom att vi förmodligen fick bästa Ung Vänster-maten i hela Ung Vänsters historia, så lärde vi oss massor så som man ska på en Vänsterhelg! Dessutom tycker jag det var kul att folk från väldigt olika ställen var med här. Jag var ju bara med på lördagen och där är det svårt att säga vad som var mest intressant. Greenpeace var ju kul, att få ett perspektiv på varför de gör vissa aktioner. Att Olle sen följde upp med att prata om UVs miljöpolitik gjorde det hela mer komplett. Fast Lindas föredrag om bostadspolitiken var grymt eftersom Linda är grym, och eftersom bostadspolitiken som borgarna för är ett skämt.

 

Hur reagerade folk under utåtriktade aktiviteten?
– Många som hade stannat och först sett väldigt frågande ut och sedan skrattat igenkännande. Den massprivatisering (snott från SD, hittar på egna ord) som borgarna för är ju inte direkt populär hos vanliga människor.

Akiko Ahlstrand, Linköping
– Det var min första vänsterhelg. Tyckte nog Greenpeace var bäst och sen hela sammanhanget i sig, att träffa så himla många likasinnade, det gör en starkare i kampen!

Martin Nordman Nordén, Södertälje
– Det är så kul att åka på vänsterhelg så jag åkte och var med på den i Östergötland.

Nanna Nilsson Hallberg, Linköping
– En av de bästa vänster helgerna i Östergötland sen jag gick med för 6 år sen. Bra folk, bra föreläsare, bra mat och bra politik!

Med tanke på bordningen av Estelle så skickade vi en solidaritets hälsning från Vänsterhelgen, blockaden ska brytas.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 22 oktober 2012, in Aktivitet. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: