Systrar på stan och filmkväll #vecka48

På lördag kvällen under feministveckan körde vi systrar på stan, då andra tjejer nattvandrar för att stötta andra tjejer. Denna gång gjorde vi en trygghetsansökning där vi frågade tjejer/kvinnor om trygghet och vardagsrädsla. På frågan ”Var känner du dig mest trygg” svarade majoriteten att de känner sig tryggast hemma. Ställen som tjejer/kvinnor undviker att vistas på eller tycker är obehagligt  är mörka plaster, parker, tomma platser och att gå själv. Många tjejer/kvinnor trodde det var vanligt att andra tjejer/kvinnor känner sig otrygga och några vanliga knep för att känna sig trygg var att ringa någon eller fejkar att man ringer någon, ha mobilen nära till hands och att inte vara själv.

– Det är ett samhällsproblem att tjejer/kvinnor tvingas att anpassa sig eller ta omvägar. Sluta lägg skulden på de som blir utsatta och lägg den där den hör hemma, på förövaren. Det är dags att ta tjejer/kvinnors vardagsrädsla på allvar.

Vi avslutade feministveckan med att se Iron jawed angels på Elsas Hus. Filmen handlar om hur kvinnor i USA kämpade för kvinnlig rösträtt. Det är inget vi har fått/blivit tilldelade utan något vi har fått kämpa för.

Allt som allt är vi jättenöjda med feministveckan, kul att så många kom. Nästa år är det 10 årsjubileum!

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 10 december 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: