Borgarna får se upp!

Det säger Fanny Rosberg från Norrköping ny vald distriktsordförande för Ung Vänster Östergötland.

Den 23:e mars hade Ung Vänster Östergötland distriktsårskonferens i Linköping. En ny verksamhetsplan röstades igenom och man valde även en ny styrelse. Ut över debatten om verksamhetsplanen lanserades också en ny kampanj om ätstörningsvården i länet.

– ”Ätstörningar, komplex och psykisk ohälsa bland unga är ett väldigt utbrett problem. Man räknar med att en tjej per gymnasieklass och en kille i varannan klass lider av någon form av ätstörning. Trots detta har ätstörningsvården länge åsidosatts av våra landstingspolitiker. Det måste få ett slut, vi kan inte bra stå och se på när människor lider vi måste skapa en vård för alla. En vård som sätter brukaren i fokus och ett stopp för riskkapitalisterna som tjänar pengar på ungas ohälsa.” säger Jonas Hasselqvist en av de som varit med och tagit fram kampanjen.

Till ny distriktsordförande valdes Fanny Rosberg från Norrköping.

– ”Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att leda distriktet och jag ska ta ansvar för att Ung Vänster Östergötland även i fortsättningen ska vara länets mest uppkäftiga ungdomsförbund. Nu får det vara slut på vinster i välfärden, hat mot feminister och den inhumana flyktingpolitiken. Vi kommer inte stå tysta, vi kommer vara dom som alltid står upp för jämställdhet, solidaritet och människovärde och vi kommer vara en kraft att räkna med i valet 2014. Borgarna får se upp för vi kommer inte ge er en enda lugn stund fram till valdagen.” Säger Fanny Rosberg

Övriga ledamöter i distriktsstyrelsen blev Saga Janse Ferko; Norrköping, Jonas Hasselqvist; Linköping, Pernilla Karlsson; Linköping, Tobias Holmberg; Norrköping, Mira Engström; Norrköping, Axel Morell; Linköping och Moa Sjögren; Motala.

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 25 februari 2013, in Distriktsårskonferens, Pressmeddelande. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: