SJ, SJ gamle vän… varför är du alltid sen?

Ingen kan väll ha missat att tågtrafiken i Sverige är en enda soppa med förseningar, inställda tåg och spår som inte underhålls. För att bättra på statistiken har Trafikverket ändrat hur man räknar ut om ett tåg är försenat eller inte. Före nyår var ett tåg försenat om det rullade in på slutstationen fem minuter efter beräknad ankomsttid. Idag gäller en kvart och inställda tåg räknas inte alls med. På så vis har man kunnat snygga till siffrorna utan att tågen nödvändigtvis kommer mer i tid.

Vi är förbannat trötta på att behöva vänta, nu får det vara nog. Vi vill att tågen ska gå i tid på riktigt. Därför lanserar Ung Vänster Tågkaos.nu, en sida om varför tågtrafiken blivit som den blivit. Där kan du skicka ett vykort till regeringen och ställa krav på tåg i tid!

Image

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 18 mars 2013, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: