Sluta kränk resenärer – Avgiftsfri kollektivtrafik nu!

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om allt hårdare kontroller för att sätta dit så kallade ”plankare” i kollektivtrafiken, senast i lördags kunde vi i Norrköpings Tidningar läsa om hur helt bisarra razziametoder används, där polis och biljettkontrollanter stoppar spårvagnarna och kollar alla passagerares biljetter. En tidskrävande, integritetskränkande och kostsam metod.

Kollektivtrafiken är något som används av många människor dagligen för att ta sig till och från skola och jobb tex. Vi i Ung Vänster anser att kollektivtrafiken måste prioriteras, att göra den tillgänglig för alla genom att göra den avgiftsfri och bygga ut den ytterligare. Vi vet att det idag skulle vara realistiskt att införa en avgiftsfri kollektivtrafik, något som ett flertal olika exempel visar ökar resandet. Kollektivtrafik är ett effektivt sätt att minska bilåkandet och så sätt skapa en hållbar framtid.  Genom en avgiftsfri kollektivtrafik slipper vi spårvagnar om blir försenade på grund av kontroller. Dessutom slipper vi den integretetskränkande behandling det är att oskyldigt hållas kvar ombord, trots giltiga färdbevis.

–          Ung Vänster vill se att kollektivtrafiken är till för alla. Fri rörlighet ger människor möjligheter. Vi vill ha en hållbart samhälle. Dessutom får det vara nog på kränkande kontroller av människor i det offentliga rummet. – säger Fanny Rosberg, ordförande Ung Vänster Östergötland

Vi är glada att även Vänsterpartiet Östergötland under förra helgens distriktsårskonferens beslutade att göra frågan om avgiftsfri kollektivtrafik till en prioriterad fråga. Det är dags att även Östergötland följer de många goda exempel som finns för en effektiv, hållbar och tillgänglig kollektivtrafik!

Uttalande antaget av Disktriktsstyrelsen 2013-03-31

Annonser

About Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Posted on 01 april 2013, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: