Ny klubbstyrelse i Ung Vänster Linköping!

Idag 1:a mars hade Ung Vänster Linköping årsmöte, där vi antog en ny verksamhetsplan samt valde ny klubbordförande och klubbstyrelse. I klubbstyrelsen sitter numer Amanda Nyberg, Akiko Ahlstrand och Kajsa Reinholdsson. Som ny ordförande valde klubben Axel Morell, nedan följer en kort intervju med honom.

Varför gick du med i Ung Vänster?

Jag gick med i Ung Vänster för att ge uttryck för mina politiska åsikter, istället för att sitta hemma och filosofera ville jag gå med i en organisation där man kämpar tillsammans med andra för att förändra samhället.

 Vilka frågor brinner du mest för?

Svår fråga, allting hänger ju ihop. Jag jobbar alltid utifrån min ideologiska kompass, men några specifika frågor är väl ekonomisk demokrati och antifascism.

Vad är ditt viktigaste vapen för revolutionen och varför?

Utan tvekan, marxismen, som ett analysverktyg nödvändigt för att förstå och därmed förändra världen. Men mer konkret så tror jag att det viktigaste vi kan göra är att arbeta utifrån konkreta situationer i människors vardag och inte vara rädda för vad folk ska tycka om oss utan att göra det vi anser vara politiskt nödvändigt.

Vad är dina största utmaningar som klubbordförande inför kommande verksamhetsår?

Att se till så att organisationen fungerar på ett bra sätt och att medlemmarna får en känsla av revolutionär anda! Rent konkret innebär det att gemenomföra årsmötets beslut på ett politiskt slagkraftigt sätt i sann aktivistisk anda, vi har faktiskt ett samhälle att förändra i grunden, då går det inte att vara en slags ungdomspolitiker utan vi måste organisera oss på ett sätt som gör att vi utgör ett hot emot makten, på riktigt. I en tid när vi ser ett hårdnande klassamhälle och feministisk backlash är detta extra viktigt. Även om förändringen verkar långt borta ska vi se till att det vi gör är relevant och meningsfullt för samhället i stort.

Vad ska du göra i veckan?

I veckan ska jag, och hela klubben, delta i vår demonstration på internationella kvinnodagen då vi protesterar mot sexuellt våld och kräver en samtyckeslag. Jag ska även delta i demonstrationen mot regeringens förslag att sänka studiebidraget som hålls på tisdag.

Om Ung Vänster Östergötland

Ung Vänster är Vänsterpartiets oberoende ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som organiserar ungdomar som vill ha ett annat samhälle än det vi har idag - ett samhället präglat av solidaritet och jämlikhet!

Publicerat på 01 mars 2014, i Information, Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: